Kuvassa on ovi, josta aukeaa näkymä kasvihuoneeseen.

Kasvihuone-podcast tuo kasvihuoneen kotiisi

Kasvihuone -podcast

Kasvihuone-podcast tuo lähellesi kasvihuoneessa kasvatetut kukat, vihannekset ja yrtit sekä niiden parissa työskentelevät ammattilaiset.

Podcastissa pääset kuuntelemaan puutarha-alan asiantuntijoita, joiden kanssa paneudutaan maukkaisiin, tuoksuviin ja kauniisiin aiheisiin. Vieraita haastattelemassa Puutarha&kauppa -lehden pirskahteleva toimittaja Anu Pirhonen. Käydäänpä kasvihuoneeseen!

Kuuntele uusin jakso: (Huom! Jos kuuntelet mobiililaitteella, klikkaa ”Listen in browser”, jos sinulla ei ole SoundCloud-sovellusta. Podcast lähtee käyntiin parin sekunnin kuluttua klikkauksesta):

Jakso 7: Uutuuksien etsijät

”Asioita voisi tehdä helpommallakin mutta se ei ole ehkä niin kiinnostavaa.”

Miksi yrittäjäpariskunta Oripäästä on halunnut tehdä asioita hieman eri tavalla ja massasta poikkeavilla tuotteilla? Mitä uuden kukan markkinoille tuomisessa tulee ottaa huomioon? Mitä pariskunta veikkaa tämän joulun kukkatrendiksi? Miltä tuntuu pariskuntana yrittäminen? Ollaanko aina (vai koskaan) samaa mieltä?

Martin Tarhan yrittäjät Janne ja Petra Repo juttelevat massasta poikkeavasta, kokeilevasta tuotevalikoimasta ja pariskuntana yrittämisestä toimittaja Anu Pirhosen kanssa vuoden viimeisessä Kasvihuone-podcastin jaksossa.

Jakso 6: Helsingin kesäkukat

Nyt on luvassa kukkaisia vinkkejä Helsinki-kierrokselle! Mistä löytää Helsingin kauneimmat kesäkukat? Missä on tänä vuonna jännittävimmät ja villeimmät istutukset? Mitkä ovat parhaat puutarhamatkailukohteet ulkomailla? Mitä trendejä kaupunkien istutuksissa näkyy? Kuka on Helsingin kesäkukkaistutusten takana? Mitä julkisissa tiloissa täytyy ottaa huomioon kukkaistutuksissa? Voiko kaupungin istutuksissa heittäytyä villiksi? Mistä ammattilaiset hakevat trendi-ideoita?

Kukkaisasta Helsingistä Anu Pirhosen kanssa keskustelemassa istutusten suunnittelija Kirsti Oksanen sekä ryhmäkasvivastaava ja vuoden hortonomi Frans Karkkimaa.

Jakso 5: Uuteen kauteen

Kesäkukkakauden alkamisen kunniaksi Kasvihuone-podcast syöksyi suoraan pelipaikoille kesäkukkatarhalle. Millaisia kesäkukkia asiakkaat toivovat? Mitkä tulevat olemaan tämän kesän hittikukkia tai -värejä? Miksi tietyt kesäkukkalajit ovat suosittuja vuodesta toiseen? Millainen on nykypäivän kesäkukkaostaja? Millainen on puutarha-alan parhaaksi työpaikaksi valittu lahtelainen puutarha? Millaista on työskennellä kukkameren keskellä?

Aiheista keskustelemassa toimittaja Anu Pirhosen kanssa puutarhuri ja Kaijansinkon puutarhan yrittäjä Marko Kaijansinkko sekä työnjohtaja Johanna Salonen.  

Jakso 4: Kaupunkiviljely

Miten ja miksi kaupungeissa tulisi tuottaa ruokaa? Mitä hyötyä vertikaaliviljelystä, eli kerrosviljelystä on? Miten ruokaa saadaan tulevaisuudessa? Minkälaisissa paikoissa ja mitä kasveja keskellä kaupunkia voi viljellä? Miksi ruokaa tulisi tuottaa mahdollisimman lähellä? Mistä lähtevät puutarhayrittäjän hullut ja innovatiiviset ideat? Miksi suomalaiset ovat niin ylivoimaisen hyviä viljelemään? Pitäisikö kaupunkisuunnittelussa ottaa huomioon tulevaisuuden ruuantuotanto?

Muun muassa näistä aiheista keskustelemassa toimittaja Anu Pirhosen kanssa Robben Pikku Puutarhan viljelijä ja yrittäjä Robert Jordas sekä Kauppapuutarhaliiton toiminnanjohtaja Jyrki Jalkanen.

Jakso 3: Kasvien hoito

Mikä on yleisin ongelma missä kasvien hoidossa mennään usein pieleen? Kumpi on pahempi, liikaa vai liian vähän vettä? Mistä erottaa kuivuuden ja ravinnepuutoksen? Koska täytyy lannoittaa ja millä? Mikä on nyrkkisääntö tuholaisten torjuntaan? Mitä luonnollisia keinoja voi antaa ensiapuna torjuntaan? Miksi kasville ei saisi antaa kylmää vettä? Mitä yhteistä on ihmisillä ja kasveilla? Mitä kausikasveille kannattaa tehdä kukinnan jälkeen? Miten kevään tulo vaikuttaa huonekasveihin? Miten ilmankostutin, pyykkiteline tai kylpypäivät liittyvät kasveihin? Voiko kasvin laittaa pimeään kylpyhuoneeseen? Montako kasvia superharrastajalla on kotona?

Kuuntele järeä tietopaketti huonekasvien hoidosta ja onnistu kasvien kanssa paremmin. Toimittaja Anu Pirhosen kanssa aiheesta keskustelemassa hortonomi-toimittaja ja kasvienhoitoguru Elina Vuori.

Jakso 2: Puhtaus

Mitä oikeastaan tarkoittaa puhtaus kun puhutaan kotimaisista kasvihuonevihanneksista? Miten Suomen talvi vaikuttaa puhtauteen? Miksi viljelyasiantuntijat karttavat tuontivihanneksia? Mitä biologinen torjunta käytännössä tarkoittaa? Miksi ja milloin muovipakkaus on hyväksi? Aiheesta keskustelemassa toimittaja Anu Pirhosen kanssa kasvihuoneviljelyn asiantuntijat Niina Kangas ja Lassi Remes.

Podcast-sarjan kaikki jaksot ovat kuunneltavissa Soundcloudissa osoitteessa https://soundcloud.com/kasvihuone sekä Spotifyssä:

Kasvihuone-podcast oli osa Kauppapuutarhaliiton 100-vuotisjuhlintaa vuonna 2019.