Kukkien kotimaisuuden tunnistat varmimmin Sirkkalehtimerkistä. Kotimaiset Kasvikset ry:n Sirkkalehtimerkki on suomalaisten puutarhatuotteiden – vihannesten, marjojen, hedelmien, ruokaperunan, kukkien sekä taimistotuotteiden tuotemerkki.

Vuonna 1989 käyttöön otettu tunnus on yksi suomalaisten parhaiten tuntemista brändeistä. Kauppapuutarhaliiton teettämien tutkimusten mukaan peräti 98 prosenttia suomalaisista tunnistaa merkin. Sirkkalehtimerkkiä käyttäviä yrityksiä on reilu 400.

Laadukasta suomalaista

Sirkkalehtimerkki on ainoa merkki, joka takaa tuotteen kotimaisuuden. Kun haluat ostaa Suomessa viljeltyjä puutarhatuotteita, Sirkkalehtimerkki on luotettavin tunnus. Myös tuotteiden laatu on korkea: Sirkkalehtimerkkiä saa käyttää vain ekstra- tai ykkösluokan tuotteissa.

Tunnusta tuotteissaan käyttävät viljelijät ja pakkaamot ovat tehneet Sirkkalehtimerkin käyttöoikeudesta sopimuksen Kotimaiset Kasvikset ry:n kanssa. Sopimuksessa viljelijät ja pakkaamot sitoutuvat noudattamaan Laatutarha-ohjeistoa, jossa kiinnitetään erityisesti huomiota tuotannon ympäristövaikutuksiin, henkilöstön hyvinvointiin ja tuotteiden turvallisuuteen. Kotimaiset kasvikset ry myöntää vuosittain vuoden laatutuottaja -tunnustuksen.  Tunnustuksen tavoitteena on antaa tunnustusta yrityksille, jotka paitsi tuottavat hyvänlaatuisia tuotteita, myös toimivat laadukkaasti ja pitkäjänteisesti.

Monta nimeä, sama viesti

Tutulla merkillä on monta nimeä: Sirkkalehtimerkki, sirkkalippu, kotimaisuusmerkki tai puhtaasti kotimainen -merkki. Yhtä kaikki, merkki takaa tuotteen sataprosenttisen kotimaisuuden ja korkean laadun. Suosimalla kotimaassa viljeltyjä kukkia ja kasveja tuet myös kotimaista työllisyyttä ja hyvinvointia.

Sirkkalehtimerkin käyttäjäksi?

Sirkkalehtimerkki on Kotimaiset kasvikset ry:n omistama alkuperämerkki. Haluatko tuotteeseesi Sirkkalehtimerkin? Tutustu hakuohjeisiin Kotimaisten kasvisten verkkosivuilla.

Kuvassa on sirkkalehtimerkki. Merkin oikenpuoleinen lehti on Suomen lippu ja vasemmanpuoleinen vihreä.