Ihanaa oranssia syksyyn – nämä kolme kukkaa trendaavat nyt

Oranssit, persikkaiset ja korallin värit ovat villinneet tänä vuonna trendikkäinä sävyinä sisustuksessa. Oranssi loistaa myös monissa sesongin kukissa ja se sopii syksyyn kuin nakutettu. Nappaa näitä kasveja kotiisi ja saat helppoa ja edullista piristystä kodin ilmeeseen!

1. Syystähti

Joulutähden serkku eli syystähti avaa tämän loppuvuoden kukkasesongin jo syksyllä. Syystähteä löytyy tyylikkäissä persikkaisen, beigen, kellertävän ja vaaleanpunaisen sävyissä.

Tasainen kastelu takaa kestävän kukinnan, mutta liikaa märkyyttä kannattaa välttää. Kasvin voi asetella kauniiseen suojaruukkuun tai istuttaa uudelleen ruukkuun, jossa on reikä pohjassa, jolloin kastelu hoituu kätevästi altakastelulautasen kautta.

Syystähti on myös komea tuliaiskukka vaikkapa illanistujaisiin! Se on joulutähden tapaan herkkä viileälle, joten pakkaa kasvi huolellisesti kuljetusmatkalle.

2. Tulilatva

Helppohoitoinen ja varma valinta syyskotiin on tulilatva. Se kukkii runsaasti ja pitkäkestoisesti jopa kuukauden päivät. Tummanvihreät, nahkeat lehdet ja leiskuvan väriset kukat on helppo yhdistellä trendikkääksi kokonaisuudeksi myös kodin viherkasvien kera.

3. Krysanteemi

Klassinen ruukkukrysanteemi on tulilatvan tavoin melko helppohoitoinen ja pitkään kukkiva komistus kotiin tai tuliaiseksi kylään mennessä. Kasvi sopii syksyn kotoilijalle, sillä se pitää tasaisesta kastelusta ja hyötyy kevyestä kastelulannoituksesta kukkiessaan – multa saa olla hieman kostea jatkuvasti.