Kuvassa on kori täynnä tetenarsisseja.

Kaunis tetenarsissi kestää kylmää

Suomen kevät on yllätyksiä täynnä. Maaliskuun alun lupaus lämmöstä muuttui äkkiä takaisin talviseen kylmyyteen. Kevät ei ole onneksi menetetty, sillä kotimaiset sipulikukat kestävät viileää. Kylmässä parhaiten selviytyy aurinkoinen tetenarsissi. Nappaa tästä vinkit keväisten sipulikukkien hoitoon:

Tetenarsissi ei kylmää kavahda

Suomalaisten rakastama tetenarsissi kestää siedätyksen jälkeen jopa -10 astetta pakkasta. Sitä ei haittaa lumi eikä viima. Pakkasenkeston kannalta on tärkeää, että ruukku on kasteltu huolellisesti. Jos multa on kuivaa, kasvilla ei ole voimaa vastustaa kylmyyttä. Mikäli pakkasta on luvassa kymmentä astetta enemmän, kannattaa narsissit nostaa sisälle varmuuden vuoksi. Pakkasjakson jälkeen tetenarsissin lehdet ja kukat voivat näyttää hieman nuokahtaneilta. Ne toipuvat kuitenkin entiselleen heti, kun lämpötila nousee lähelle nollaa.

 

Kuvassa on sinisessä istutuslaatikossa tetenarsisseja-

Tetenarsissit pärjäävät ulkona lumen keskellä.

Helmihyasintti viihtyy lasitetulla parvekkeella

Helmililja eli helmihyasintti viihtyy hyvin esimerkiksi lasitetulla parvekkeella. Lasitus suojaa yön kylmemmiltä hetkiltä, ja päivien runsas valo hellii kasveja. Helmililja sietää jonkin verran viileä. Anna helmililjan ensin tottua kylmään. Ihanteellista olisi, jos kasvi voisi viettää pari päivää muutaman asteen lämpötilassa. Näin ne kestävät paremmin pienet yöpakkaset. Tasettinarsisseja kuten perunanarsisseja kannattaa käsitellä samalla lailla kuin helmihyasinttia.

kuvassa on istutus, jossa on helmililjaa, narsissia ja orvokkeja.

Helmililja sopii kauniisti kaikenlaisiin asetelmiin.

 

Hyasintti kestää muutamaa pakkasastetta

Hyasintti on meillä tunnettu paremmin joulukukkana, mutta ihana keltainen väri tekee siitä myös kauniin kevätkukan. Hyasintti kestää totuttelun jälkeen muutaman asteen pakkasta. Kovilla pakkasilla kasvi jäätyy kauniisti, mutta nuokahtaa säiden lämmettyä.

Kuvassa on istutus, jossa on keltainen hyasintti, perunanarsisseja ja orvokkeja.

Hyasintti on kaunis perunanarsissin ja orvokkien kanssa. Orvokki kestää jopa -5 astetta pakkasta.

 

Tutustu kevään muihin vinkkeihin!