Kuvassa on ruukuissa orvokkia ja tetenarsisseja.

Kevään ihanin yhdistelmä: orvokki ja tetenarsissi

Orvokki sesonki alkaa tänä vuonna heti pääsiäisen jälkeen. Suloisia tetenarsisseja ja muita sipulikukkia ei kannata siivota pois heti sesongin vaihduttua, vaan niitä kannattaa rohkeasti yhdistellä orvokin kanssa. Kaikki mainitut kasvit sietävät totuttelun jälkeen kevään viileyttä. Tetenarsissi kestää jopa -10 astetta pakkasta ja orvokki -15 astetta. Muut sipulikukat kestävät muutamia pakkasasteita. Nappaa tästä istutusvinkit:

Perinteinen toimii aina

Tetenarsissi ja orvokki viihtyvät erinomaisesti tavallisessa terrakottaruukussa. Tetet kannattaa istuttaa keskelle ja narsissit reunoille. Näin molemmat kasvit pääsevät oikeuksiinsa. Värivalinnoissa voi olla myös perinteinen: valitse keltaisen narsissin kaveriksi vastaväri eli liila orvokki. Tällaisessa istutuksessa kastelu on helppoa, kastele vain reunat. Huomioithan, että pakkasilla koko multa-ala kannattaa kastella huolella, tämä suojelee sipuleita ja juuria pakkaselta.

Kuvassa on terrakottaruukku, jossa on orvokkeja ja tetenarsisseja.

 

Istuta omiin ruukkuihin

Orvokit ja tetet voi hyvin istuttaa erillisiin ruukkuihin ja sijoittaa esimerkiksi terassin pöydälle. Kauniin kokonaisuuden saat, kun valitset samanväriset ruukut tai teten kanssa samanväriset orvokit.

Kuvassa on pöydällä ruukussa tetenarsissi ja mukissa keltainen orvokki. Takana on sohva.

 

Padallinen ihanuuksia

Mikäli tetenarssi ei ole omia suosikkeja, voi orvokin kanssa istuttaa muita kevään sipulikukkia. Upean istutuksen saat istuttamalla orvokkien kanssa esimerkiksi perunanarsissia ja keltaista hyasinttia. Istuta korkeimmat kukat keskelle ja matalat reunoille. Istutusastiaksi käy esimerkiksi vanha pata!

Kuvassa on pata, jossa on mustia orvokkeja, keltainen hyasintti ja perunanarsissia.

 

Ripusta esille

Tetenarsissit ja orvokit sopivat hyvin myös amppeleihin. Ripusta istutus vaikka tolppaan, aitaan tai parvekkeen seinään.

Kuvassa on amppelissa tetenarsissia ja orvokkeja.

 

 

Tutustu kevään muihin vinkkeihin!