Koristele hauskat ruukut

Kukkaruukkuja on helppoa tuunata hauskasti oman parvekkeen, kesämökin tai kodin väreihin sopivaksi. Alla muutama vinkki, joilla yksiväriin saviruukkuihin saa vähän twistiä!

Reippaat raidat

Trendikkään raidalliseen ruukkuun tarvitset haluamasi määrän ruukkuja, maalarinteippiä ja spraymaalia. Aloita työ varmistamalla, ettei ruukun pinta ole kovin pölyinen tai likainen. Työn jälki on paras mahdollisimman tasaisella pinnalla, joten käsittelemätön saviruukku ei välttämättä ole tähän työhön paras materiaali.

Mittaa haluamasi levyiset raidat maalarinteipin avulla. Jätä teipit paikoilleen ja suihkuta spraymaalia ruukun paljaisiin kohtiin. Odota rauhassa maalin kuivumista ennen teippien poistamista. Mikäli haluat maalata raitoja kahdella värillä, siirrä teipit seuraavaksi jo maalattujen kohtien päälle ja viimeistele väritys paljaista kohdista toisella värillä.

Somat pitsipäällysteet

Vanhoja pitsiliinoja tai valmiiksi virkattuja pitsikaistaleita löytyy hyvin kirppareilta ympäri Suomen. Voit somistaa modernin mummolahenkiset ruukut leikkaamalla pitsikaistaleet haluamasi levyisiksi joko ruukkuun nähden pystysuunnassa tai kieputtamalla niitä ruukun ympäri leveyssuunnassa. Ohuet pitsiliinat saa kiinnitettyä paikoilleen vahvalla decoupage -lakalla tai pitävällä liimalla.

Huomioi maali- ja liimavalinnoissa, että ruukut voivat saada kosteutta. Voit myös koristella sisätiloihin tarkoitetut suojaruukut, jolloin ne pysyvät varmemmin suojassa kosteudelta.