Kukkia nimipäiväsankarille

Moni suomalainen nainen viettää nimipäiväänsä 18.-.24. heinäkuuta välisenä aikana. Viikon aikana suomalaisesta almanakasta löytää vain naisten nimipäiviä, joten ajanjakso on nimetty osuvasti naistenviikoksi. Nimipäiväsesonki jatkuu kuitenkin ympäri vuoden, joten yllätä ystäväsi, sukulaisesi tai rakkaasi ja vie hänelle nimpparikukkia! Kokeile jotakin näistä lajeista:

Tulilatva

Tätä kukkaa löytää myynnistä ympäri vuoden. Värivalikoima vaihtelee hieman sesonkien mukaan punaisen eri sävyistä hentoon vaaleanpunaiseen sekä leiskuvista keltaisen ja oranssin sävyistä tyylikkään valkoiseen. Tulilatva jaksaa kukkia yhtä soittoa pitkään, joten siitä on iloa myös juhlapäivän jälkeen. Nahkeat ja paksut lehdet eivät nuupahda helposti, vaikka kastelu välillä unohtuisi.

Hortensia

Näyttävästi kukkiva kotimainen hortensia on upea tuliainen nimipäiväsankarille. Kasvista löytää monenlaisia värimuunnoksia hempeistä pastellisävyistä tummemmanpunaiseen ja -liilaan sekä vaaleanvihertävään. Se hyötyy reilusta kastelusta ja viihtyy parhaiten puolivarjoissa. Hortensia kannattaa istuttaa ostamisen jälkeen isompaan astiaan, jotta se jaksaa kukkia pidempään.

Ruukkukrysanteemi

Krysanteemista löytyy monenlaisia värivaihtoehtoja erilaisille päivänsankareille. Pienet kerrottukukkaiset kasvit ovat hauskan pörheitä. Vaaleanpunaiset yksinkertaiset kukat ihastuttavat suloisuudellaan ja isot, keltaiset kukat ovat kuin tehty pirteälle lahjansaajalle.

Multa tulee pitää jatkuvasti kosteana. Ruukussa valmiina olevat lannoitteet riittävät hyvin kasvin tarpeisiin, joten lannoituksesta ei tarvitse huolehtia. Kesällä lahjaksi annettu ruukkukrysanteemi on kaunis sisällä, parvekkeella tai kesäkukkien jälkeen parvekelaatikkoon siirrettynä.