Kuvassa on hyllyllä erilaisia sipulikukkia maljakoissa.

Laadukkaat kotimaiset sipulikukat tekevät pääsiäisen

Pääsiäisenä on lupa herkutella kotona erilaisilla keltaisilla, oransseilla sekä söpöillä pastellien sävyillä. Kotimaisilla sipulikukilla saa helposti koristeltua kodin sekä sisältä, että ulkoa. Helppohoitoiset sipulikukat ilahduttavat vielä pitkään pääsiäisen jälkeen. Ota tästä talteen ihania kukkavinkkejä pääsiäiseen:

Korin täydeltä iloa

Aurinkoiset tetenarsissit sopivat kaikenlaisiin koreihin. Mullan ja sipulit voi hyvin peittää esimerkiksi sammaleella tai heinälle. Koristele kori hauskoilla ja koristeellisilla munilla. Kori kannattaa vuorata muovilla sisällä, jotta multa ei rapise koloista pöydälle. Korin voi hyvin sijoittaa esimerkiksi parvekkeelle, oven pieleen tai ikkunalaudalle. Sisällä tete vaatii kastelua, mutta ulkona se pärjää maltillisella kastelulla. Multa kannattaa kastella hyvin ennen pakkasia, se suojaa sipuleita paleltumasta.

 

Kuvassa on korissa tetenarsisseja ja munia.

Keltainen väripilkku

Kuka väitti, että hyasintti ei kuulu kevääseen? Herkullisen värinen hyasintti sopii kauniisti sellaisenaan tai osaksi pääsiäisasetelmaa. Laita maljakkoon tai kannuun esimerkiksi pajunoksia ja sujauta hyasintit hauskaan ruukkuun. Täydennä kokonaisuus sävyihin sopivalla koriste-esineellä. Se voi olla pääsiäisteemainen tai oman makusi mukainen. Hyasintin tilalle voi laittaa myös helmililjan, tetenarsissin tai vaikka perunanarsissin!

 

Kuvassa on keltaisia hyasintteja purkissa ja oksia maljakossa.

Tulppaanit tarjoavat muita värejä

Kotimaisten tulppaanien värivalikoima on upea ja runsas. Pääsiäisen lähellä tarjolla paljon punaisia, oransseja ja keltaisia lajikkeita, mutta muitakin värejä onneksi löytyy. Mikäli keltainen ei kuulu suosikkiväreihisi, kotimainen tulppaani on sinulle täydellinen. Tulppaanien valikoimasta löytyy varmasti sopiva väri keväiseen kotiin, vietit pääsiäistä tai et. Tulppaanit voi laittaa hauskaan maljakkoon, muista viileä vesi. Maljakkoon kaveriksi sopivat esimerkiksi erilaiset oksat. Tässä kuvassa tulppaanien kanssa on yhdistetty todella suuret ja rouhea oksat, koristeellisia munia sekä pirteä maljakko.

Kuvassa on maya-henkisessä maljakossa tulppaaneita ja oksia.

 

Herkkyyttä helmililjoilla ja sulilla

Jos kaipaat kotiin herkkää asetelmaa, helmililjat eli helmihyasintit ovat valintasi. Tätä kaunokaista on saatavilla sinisenä ja valkoisena, paikoittain myös vaaleanpunaisena. Helmihyasintti viihtyy parhaiten lasitetulla parvekkeelle. Istuta sipulit esimerkiksi koriin tai sävyisin sopivaan ruukkuun. Upean ja herkän asetelman saat, kun koristelet asetelman pienillä luonnonvärisillä sulilla. Helmililjat voi maan sulattua istuttaa puutarhaan.

Kuvassa on helmililjona korissa.

 

Leikkaa kaikki maljakkoon

Kotimaiset sipulikukat pärjäävät hyvin myös leikkokukkana maljakossa. Leikkaa varovasti sipulin tyvestä varret irti terävillä saksilla tai veitsellä. Laita leikatut varret kylmään veteen. Kokoa erilaisista sipulikukista kaunis kokonaisuus tarjottimelle koristamaan lipastoa tai ruokapöytää. Leikatut sipulit kannattaa laittaa talteen ja istuttaa kesän alussa puutarhaan. Sipulikukkien kukkavanoja voi koittaa kasvattaa kastelemalla niitä. Varo etteivät sipulit ui jatkuvasti vedessä, ne eivät kestä sitä.

 

Kuvassa on tarjotin, jossa on erilaisia valkosia ja keltaisia sipulikukkia erilaisissa maljakoissa.

 

Tutustu kevään muihin vinkkeihin!