Lokakuu on kukkakuukausi – kolme sesongin ruukkukukkaa!

Lokakuiseen kotiin saa kaunista piristystä ja väriä kotimaisilla ruukkukukilla. Nämä lajit jaksavat kukkia Suomen leveyspiireillä hyvin vielä loppuvuodestakin. Alla muutama esimerkki kasveista, joita on saatavilla juuri nyt, valitse näistä oma lempparisi!

Paavalinkukka

Toiselta nimeltään saintpaulia on alun perin kotoisin sademetsästä, varjostavien puiden katveesta. Se viihtyy siis kotioloissakin puolivarjoisalla paikalla. Paavalinkukka on superhelppo ja hoidon suhteen vaatimaton kasvikaveri, se ei juurikaan kaipaa lannoitusta ja kasteluksikin riittää loraus aluslautaselle kerran viikossa.

Värivalikoimaa löytyy suloisista pastellinsävyistä ja valkoisesta monivärisiin variaatioihin. Tämä kasvi tekee uutta tulemistaan kovaa vauhtia, ja on pian kaikkien trendikkäiden kaupunkikotien ikkunalaudoilla!

Ruukkuatsalea

Tämä näyttävä, tummalehtinen kaunotar kukkii oikeanlaisella hoidolla yhteen putkeen jopa useamman kuukauden ajan. Hauskasti pensastava kasvutapa tekee siitä rehevän kasvin, joka on näyttävä katseenvangitsija esimerkiksi isolle ruokapöydälle tai olohuoneeseen.

Atsalea viihtyy parhaiten valoisassa paikassa, jossa on kuitenkin riittävän viileää. Jos siirrät kasvin öisin huoneenlämpöä viileämpään paikkaan, se palkitsee runsaalla ja pitkäkestoisella kukinnallaan. Atsalea on janoinen kasvi, joten se hyötyy upotuskastelusta muutaman kerran viikossa. Katso tarkemmat vinkit menetelmään täältä!

Ruusubegonia

Kodin valoisalle ikkunalle sopii puolestaan ruusu- eli pauliinabegonia. Liiasta auringonporotuksesta se ei välitä, mutta sitä on yleensä helppo välttää syksy- ja talviaikaan. Ruusubegonian suurikokoiset kukat ovat herkkiä kuivahtamaan, eikä multaa pitäisi päästää kuivahtamaan kokonaan. Kastele siis tasaisin väliajoin, mieluiten aluslautaselle tai varovasti suoraan kasvin tyveen.