Kuvassa on portailla valkoisia ja vihreitä syyskasveja erilaisissa ruukuissa.

Ota syksy vastaan näillä kukilla

Kiitos kukkakesä 2023! Sinnikkäät kesäkukat jaksavat vieläkin ilahduttaa eteläistä Suomea, mutta monissa parvekelaatikoissa ja puutarhan kukka-astioissa vaihdetaan jo syksyisempien kasvien puolelle.

🌼 Krysanteemit ovat perinteisiä alkusyksyn kukkia, jotka ilahduttavat monenlaisin muodoin ja värein. Erilaiset ruukkukrysanteemit sopivat kauniisti niin sisälle kotiin kuin istutettavaksi parvekkeelle, verannalle tai pihalle kesäkukka-asetelman tilalle.

🌼 Pallokrysanteemi kasvaa nimensä mukaisesti suloisen pyöreään muotoon. Se viihtyy hyvin viileässä joko puolivarjoisella tai aurinkoisella paikalla. Pallokrysanteemi hyötyy tasaisesta kastelusta, ja se ilmoittaa liiallisesta kuivuudesta nuokkuvin kukkavarsin. Tässä tilanteessa voit antaa sille tehokkaan kastelun upottamalla ruukun hetkeksi veteen. Kasvi hyötyy myös kastelulannoituksesta silloin tällöin.

🌼 Koristekaali on krysanteemien ohella perinteinen kotimainen koristekasvi syksyyn. Koristekaali on helppohoitoinen kasvi, joka sietää hyvin kylmää eikä ole vaatelias kastelun tai lannoituksen suhteen. Sille riittää, kun ravinnetta antaa noin joka neljännellä kastelukerralla.

🌼 Fuksianpunainen syklaami sopii syksyisiin asetelmiin ja on näyttävä myös sellaisenaan. Se menestyy parhaiten paikassa, jossa on viileää ja runsaasti valoa. Esimerkiksi lasitettu parveke on sille syksyn tullen ihanteellinen paikka. Se kannattaa kastella aluslautaselle, välttäen lehtien ja kukkien kastumista.