Piristä syksyistä kotia ruukkukukilla

Vaikka ulkona vihreys hiipuu pikkuhiljaa, sisällä voi jatkaa kukikasta ja vehreää kautta kesän jälkeenkin. Monia kotimaisia ruukkukukkia on saatavilla ympäri vuoden, ihanan väriset kukat tuovat iloa pimeäänkin vuodenaikaan. Ja kukinnan jälkeen kasvia voi hoitaa viherkasvin tapaan! Esimerkiksi näitä löytyy kotimaisina:

Ruusubegonia eli pauliinabegonia

Begonioita kasvatetaan kesäkukiksi, mutta niitä löytyy myös ruukkukukkina ympäri vuoden. Värivalikoima on monipuolinen ja kasvin hoito helppoa. Ruusubegonia viihtyy hyvin normaalissa huoneenlämmössä – aseta se mieluiten suojaan suoralta auringonpaahteelta, jolloin kukinta kestää kauemmin. Säännöllinen kastelu kasvin tyvelle tai aluslautaselle on tärkeää, jotta kukinta pysyy vahvana. Kastelulannoitetta voi antaa parin viikon välein kukinnan edesauttamiseksi.

Ruukkukrysanteemi

Pirteää kotimaista krysanteemia löytyy myynnistä erilaisissa väreissä ympäri vuoden – joulukuuta lukuunottamatta. Kuten ruusubegonia myöskin krysanteemi vaatii tasaisen kastelun, ja myös se viihtyy parhaiten suojassa kovimmalta auringonpaahteelta, mutta kuitenkin tarpeeksi valoisalla paikalla. Krysanteemi palkitsee runsaalla kukinnallaan, kun kuihtuneita kukkia muistaa nyppiä välillä pois.

Kotimaiset viherkasvit

Ympäri vuoden valikoimissa on myös tyylikkäitä ja trendikkäitä kotimaisia viherkasveja, kuten kirjovehkaa ja peikonlehteä. Pitkäikäiset viherkasvit palkitsevat kasvullaan, niiden kehitystä on hauska seurata vuodenkierron mukaan. Erilaisilla huonekasveilla on omia mieltymyksiään valon- ja vedentarpeen osalta, kannattaa varmistaa lajikohtaiset tarpeet kasvia hankkiessa. Erilaisista viherkasveista saa yhdistelemällä ja omiin lempiruukkuihin istuttamalla kauniita kokonaisuuksia kotiin, ne sopivat hyvin myös kukkivien kasvien joukkoon tuomaan mukaan vehreyttä.