Prinsettia kolmella eri tavalla

Joulutähdet ovat loppuvuoden ehdottomia tähtiä, eivätkä ainoastaan adventin ja joulun aikaan. Joulutähden pikkusisko, prinsettia, on sesongissa jo loppusyksystä. Prinsettiaa on saatavilla tyylikkään valkoisena vaikkapa isänpäivälahjaksi. Lämpimämmät sävyt taas tuovat piristystä syksyiseen harmauteen. Värivalikoima kasvaa vuosi vuodelta, ja kasvit sopivat monenlaisiin koteihin ja sisustuksiin. Ota alta talteen ideat kukkien monipuoliseen käyttöön syyskodissa!

Kokeile syksyn kimppuihin

Vaaleat sävyt tuovat lempeyttä syksyyn ja näyttävyyttä juhlapöytään. Voit yhdistellä prinsettiaa syksyisiin asetelmiin esimerkiksi männyn ja eukalyptuksen oksien tai villisti talvikurpitsan kanssa! Kimpuissa lehtevät prinsettiat yhdistyvät kesäisiä muistoja tuovien kuivakukkien kanssa.

Vinkki: Leikkaamisen jälkeen kasta kukkien varret heti kuumaan veteen (noin 60 °C) muutaman sekunnin ajaksi ja sitten kylmään veteen. Vaihda vesi säännöllisesti puhtaaseen, ja kukat säilyvät kauniina jopa kaksi viikkoa.

Pehmei pastellisävyjä

Herkkien pastellisävyjen ja pehmeän kermanvärisinä prinsettiat sopivat täydellisesti romanttiseen sisustukseen niin kotiin kuin vaikka syysasussaan olevalle kesämökille. Saatavilla on erilaisia vaaleanpunaisia hempeästä aprikoosin sävyihin, sähäkkään pinkkiin sekä monivärisiin muunnoksiin.

Vaaleanpunaiset ja kermaiset prinsettiat näyttävät suloisilta virkatussa korissa.

Vinkki: Vuoraa kori vedenpitäväksi esimerkiksi sanomalehdellä ja muovipussilla ja kastele kasveja maltillisesti pienissä erissä.

Tärkeää: Prinsettiat tarvitsevat menestyäkseen tarpeeksi valoisan ja lämpimän paikan, joka on suojassa vedolta ja lämpötilavaihteluilta. Jos kasvit ovat väärässä paikassa, ne reagoivat herkästi pudottamalla lehtensä.

Modernisti viherkasvien kaverina

Hyvällä hoidolla prinsettiat ja joulutähdet kestävät pitkään ja niistä saa hienoja asetelmia kodin muiden viherkasvien kanssa.

Joulutähti on alun perin kotoisin Meksikosta, joten se sopii hauskasti yhteen muiden trooppisten viherkasvien kanssa. Asetelmissa voi leikitellä erikokoisilla ja -muotoisilla kasveilla ja korostaa vihreää punaisin värisävyin. Tunnelmaan vaikuttavat myös ruukut – voit  asetella joulutähtiä ja prinsettioita keveän läpinäkyviin astioihin, ja tunnelma säilyy raikkaana.