Syystähti tuo tunnelmaa loppuvuoteen

Herkän vaaleanpunainen princettia ilahduttaa runsaskukkaisella kasvutavallaan. Kasvi on tyypillistä joulutähteä hieman pienempikokoinen ja sen reunuslehdet sirommat. Princettia on ihana lahja paitsi omaan kotiin myös vaikkapa synttärisankarille tai syksyllä opinnoistaan valmistuvalle.

Princettian rinnalla pimenevää vuodenaikaa piristävät syystähdet. Nimensä mukaisesti ne sulostuttavat värimaailmaltaan ruskan väreissä. Syystähtien reunuslehtien väri vaihtelee persikkaisesta ja aprikoosin värisestä trendikkäisiin maitokahvin sävyihin. Muotoja ja kokoja kasvista löytyy useita. Perheen isät ilahtuvat rouheaan ruukkuun istutetusta syystähdestä isänpäivälahjana!

Erikoisempia väriyhdistelmiä kannattaa kärkkyä omaan ostoskoriin jo heti sesongin alkupuolella. Joulua kohti mentäessä perinteisen punaiset versiot joulutähdistä yleistyvät, ja harvinaisempia variaatioita voi olla hankalampi löytää. Kotimaisesta kukasta saa hyvällä hoidolla pitkäaikaista iloa läpi pimeän vuodenajan.

Hoida kuten joulutähteä

Princettiat ja syystähdet hyötyvät samanlaisesta hoidosta kuin serkkunsa joulutähti. Tärkeää on pitää kasvi riittävän valoisassa ja tasaisen lämpöisessä paikassa, suojattuna vedolta tai kuumottavalta lämpöpatterilta. Lämpötila kannattaa huomioida jo matkalla myymälästä kotiin tai lahjaa kuljetettaessa: kasvi on hyvä suojata kylmältä lokakuun viileydeltä

Kaikkia tähtösiä kastellaan tasaisesti huoneenlämpöisellä vedellä, liikakastelua välttäen. Veden voi antaa suoraan mullan päälle tai aluslautaselle. Altakastelumenetelmä suojelee parhaiten kasvin herkkiä juuria. Kiireisen kastelijan apu on upotusmenetelmä, jolla kastelu riittää kerran-pari viikossa.