Tetenarsissi piristää keväistä kotia

Kauniin keltainen tetenarsissi on varma viesti kevään tulosta. Ensimmäiset kevättalven ruukut löytävät vielä paikkansa kodin sisätiloista ja myöhemmin teteistä saa kauniita ja kestäviä asetelmia myös parvekkeelle ja muihin ulkotiloihin. Tetenarsissi kestää jopa 10 astetta pakkasta pienen totuttelun jälkeen. Pakkasilla ruukun multa kannattaa kastella kunnolla, tämä suojaa sipuleita paleltumasta. Tältä sivulta löydät helppoja vinkkejä tetenarsissien asetteluun ja käyttöön.

Tuo väriä harmaisiin terassikalusteisiin

Suomalaisilla parvekkeilla ja terasseilla on usein mustia, harmaita, valkoisia tai puunvärisiä terassihuonekaluja. Pirteän keltainen tetenarsssi tuo parvekkeen tai terassin pöydälle väriä ja saa hymyn varmasti kasvoilla. Sujauta narsissi sisustukseen sopivaan ruukkuun ja täydennä asetelma tuikkukynttilöillä.

Kuvassa on terassin pöydällä yhdessä ruukussa tetenarsissi

 

Korillinen aurinkoa

Hyödynnä varastossa olevat marja – ja sienikorit ja täytä ne tetenarsisseilla! Kori on kuin täynnä pieniä kevätaurinkoja.

Kuvassa on kori täynnä tetenarsisseja.

 

Ruukkujen harmoniaa

Kauniin ja näyttävän kokonaisuuden saat, kun istutat tetejä samanvärisiin, mutta erikokoisiin ruukkuihin. Asettele ruukut esimerkiksi portailla oven pieleen tai parvekkeelle hyllyyn. Täydennä kokonaisuutta erilaisilla pienillä lyhdyillä.

Portaikoilla on tetenarsisseja eri kokoisissa ruukuissa.

Piristä työpöytää

Tetenarsissit viihtyvät myös sisällä. Laita työpöydällesi värikäs kori täynnä tetejä, työt maistuvat varmasti. Voit laittaa niitä myös suureen lasimaljakkoon.

 

Kuvassa on työpöydällä tetenarsisseja, tietokone ja viherkasvi.

 

Tutustu kevään muihin vinkkeihin!