Vinkit

Tutustu, inspiroidu ja nappaa ihanimmat vinkit kotimaisista kasveista.

Laita syyspiha kuntoon

Syyskasveilla piha, terassi tai parveke kaunistuu hetkessä ja niiden lomaan asetut lyhdyt tuovat tunnelmaa hämärtyviin iltoihin.

Askartele kotiin vinkeitä amppeleita

Askartele kotiin vinkeät amppelit kesäkukille, huonekasveille ja sisäruukkukukille. Ihanaa puuhaa ympäri vuoden!

Askartele kotiin hauskoja ruukkuja

Askartele kotiin hauskoja ja värikkäitä ruukkuja huonekasveille, sisäruukku- ja kesäkukille.

Kasvihuone-podcast tuo kasvihuoneen kotiisi

Kasvihuone-podcast tuo lähellesi kasvihuoneessa kasvatetut kukat, vihannekset ja yrtit sekä niiden parissa työskentelevät ammattilaiset.

Pelargoni rakastaa aurinkoa ja lämpöä

Kotimainen kotipelargoni on yksi suosituimmista kesäkukista ja varma valinta paahteisen parvekkeen kaunistajaksi.

Suosituimmat amppelikasvit

Valmiit kesäkukka-amppelit ovat kauniita ja ihanan helppoja…

Kesäkukkia valoon ja varjoon

Kotimaiset kesäkukat saa kukoistamaan, kun ne sijoittaa oikealle paikalla. Lue vinkit, missä mikäkin kesäkukka viihtyy.

Joulukukkien klassikot

Trendit tulevat ja menevät, klassikot pysyvät. Kotimaiset joulukukat pysyvät suosittuina vuodesta toiseen ja sukupolvelta seuraavalle.

Vihertuunaajan kevät starttaa orvokeilla

Kotimainen orvokki on loistava ja kaunis kukka puutarhakauden aloitukseen! Suloinen orvokki kestää jopa -5 asteen pakkasta.

Kevät kukkii ruukuissa ja maljakossa

Kotimaiset sipulikukat tuovat kevään sisälle ja ulos. Täytä koti tulppaaneilla, erilaisilla narsisseilla, hyasinteilla ja helmililjoilla.
Hakuehtoja vastaavia kasveja ei löytynyt.

Lisää vinkkejä löydät Kauniisti kotimaisen sosiaalisesta mediasta

Tee-itse hauskoja ruukkuja
Kukkaruukkujen tuunaaminen on hauska ja helppo tapa tuoda kotiin väriä pimeneviä iltoja valaisemaan. Hanki materiaalit valmiiksi tulevaa viikonloppua varten 😉

Iloisten ruukkujen ohjeita >>

Image for shared link
Askartele kotiin hauskoja ruukkuja - Kauniistikotimainen.fi

Askartele kotiin hauskoja ja värikkäitä ruukkuja huonekasveille, sisäruukku- ja kesäkukille. Ruukuissa voi käyttää kierrätysmateriaaleja.

kauniistikotimainen.fi

Päivien lyhentyessä voit kaunistaa pihan, terassin tai parvekkeen syyskasveilla. Aseta kukkien lomaan lyhtyjä luomaan tunnelmaa hämärtyviin iltoihin. Näyttävimmät syysistutukset saat eri lajikkeita ja värejä yhdistelemällä.
Lue vinkkejä syksyn istutuksiin >>

Image for shared link
Laita syyspiha kuntoon - Kauniistikotimainen.fi

Syyskasveilla piha, terassi tai parveke kaunistuu hetkessä ja niiden lomaan asetut lyhdyt tuovat tunnelmaa hämärtyviin iltoihin.

kauniistikotimainen.fi

Tiesitkö, että soilikin voi istuttaa altakasteluruukkuun?

Altakasteluruukku takaa kasvin vaatiman tasaisen vedensaannin. Kaunis soilikki pitää myös sumuttelusta. Eli aina kun lisäät ruukun säiliöön vettä, voit sumutepullolla suihkutella kasvin lehtiä. 🌫️💧

Ps. ...Soilikkia on saatavilla syksyllä pääosin syyskuussa.

Ruusubegonia on ihanan retro ruukkukukka, jota saa kotimaisena ympäri vuoden 💗

Näin syksyllä ruusubegonia viihtyy parhaiten sisällä, mutta kesällä sitä voi pitää esimerkiksi parvekkeella kesäkukkana. Kasvi pitää valoisasta paikasta, mutta ei siedä paahdetta. Kastele ...tasaisesti. Pintamulta saa kuivahtaa kasteluiden välissä 🤗

Ruukkukrysanteemi on kaunis ja helppo kasvi sisälle. 😍

Ruukkukrysanteemista löytyy paljon erilaisia värejä ja kukintoja. Valikoimassa on esimerkiksi kaunis keltainen kukka, joka on kuin pieni aurinko!

Kasvi viihtyy valoisassa paikassa, mutta suojassa paahteelta. ...Kasvualusta tulee pitää jatkuvasti kosteana. Ruukussa valmiina olevat lannoitteet riittävät hyvin kasvin tarpeisiin. Jos kasvi pääsee nuukahtamaan kuivuuden takia, ruukku kannattaa upottaa hetkeksi veteen.

Lankaköynnös on siro viherkasvi, joka sopii sisälle niin viherkasviksi kuin ulos istutuksen reunaan. 🤩

Lankaköynnös viihtyy parhaiten valoisalla paikalla, mutta ei pidä paahteesta. Kasvi pitää tasaisesta kastelusta, pintamulta saa kuivahtaa kasteluiden välillä.

...Kasvin voi istuttaa syksyllä syysistutukseen tuomaan runsautta ja myöhemmin nostaa sisälle viherkasviksi!

Syklaami pitää syksyn viilenevistä säistä 💙🍂

Syklaami on kaunis syyskasvi, joka viihtyy parhaiten suojaisessa ja viileässä paikassa. Syklaami sietää kylmää jopa nollaan asteeseen asti.

Upea pallokrysanteemi sopii kotona niin terassille, parvekkeelle kuin portin pieleen 😍

Kastele pallokrysanteemia tasaisesti, mullan kuivahdettua kukkavarret alkavat helposti nuokkumaan jolloin ruukku kannattaa upottaa hetkeksi veteen. Lannoitetta voi antaa silloin tällöin kasteluveden... mukana.

Ilmeikäs soilikki on erinomainen sisäruukkukukka sisälle. Kasvi pitää tasaisesta kastelusta. Soilikin paras kasvulämpötila on 20-22 astetta. Valoa saisi olla runsaasti, mutta paahteessa se kärsii. Soilikin voi istuttaa hyvin altakasteluruukkuun. 💜

Kasvia voi paikasta ja ...lämpötilasta kastella esimerkiksi kerran viikossa. Epätasainen kastelun takia lehdet saatavat nuutua eivätkä virkoa enää uudelleen. Epätasaisen kastelun myötä myös kukkanuppujen kehitys katkeaa. Lannoita kasvia kasvukaudella kerran viikossa. Kasvi tykkää myös sumuttelusta 💨