Helmikuun sesonkikukat

Kotimaiset kukat tekevät helmikuusta jo keväisen. Suomalaisten suosikki, tulppaani jatkaa kauttaan vahvasti läpi koko kuukauden ja rinnalla näkyy monia ihania ruukkukukkia eri väreissä. Nappaa listasta lempparisi tai kerää vaikka koko sarja! Kotimaisella kukalla on ihana muistaa myös ystävää 14.2.

 

Esikot

Kotimaiset esikot ovat ihania väripilkkuja alkavaan kevääseen! Valoisa ja viileähkö paikka on esikon mieleen, joten se sopii loistavasti vaikkapa keväiselle verannalle. Esikkoa saa kastella runsaasti, mutta mullan kannattaa antaa kuivahtaa kevyesti kasteluiden välillä.

 

 

Paavalinkukka

Todella helppohoitoinen paavalinkukka on piristävä hankinta kiireiseen kotiin: sille riittää kastelu kerran viikossa ja lannoituksen suhteenkin kasvi on vaatimaton. Tämä kasvi kannattaa sijoittaa syrjään suorasta auringonpaahteesta.

 

Kiinanruusu

Näyttävästi kukkiva kiinanruusu on sesongissa alkukeväällä helmi-toukokuussa ja uudelleen sitä löytää myynnistä taas loppukesällä. Kasvi menestyy parhaiten valoisalla paikalla, mutta paahtava ja lämmittävä, suora auringonvalo voi toisaalta saada kasvin kuivattamaan kukkansa. Kasvukaudella säännöllinen kastelu ja lannoitus on tarpeen, multa saa kuivahtaa kasteluiden välissä.

 

Hortensia

Näyttävästi kukkiva kotimainen hortensia sopii ihanasti lopputalven kotiin. Kasvi viihtyy parhaiten puolivarjoisalla paikalla. Kasvualusta on hyvä pitää jatkuvasti hieman kosteana ja kastelun yhteydessä sille kannattaa antaa mietoa lannoitetta. Huoneilman lämpötila vaikuttaa kukinnan kestoon: mitä viileämpi, sen pidempään kukinta kestää.

Tetenarsissi ja helmililja

Helmikuun edetessä myynnistä löytyy myös kevään ensimmäisiä tetenarsisseja sekä helmililjoja. Tetet kestävät pakkasta jopa kymmeneen asteeseen saakka, joten niitä voi pikkuhiljaa asetella portinpieleen jo kevättä kohti. Niin narsissit kuin helmililjatkin kukkivat pidempään viileässä, mutta niistä saa myös suloisia kukkia kotiin. Sipulikukat vaativat kastelua vain niukasti, mutta kestävät viileää paremmin, kun eivät ole päässeet kuivahtamaan.