Kukkia äidille 12.5. – viisi ideaa!

Juuri nyt puutarhamyymälät ympäri maan täyttyvät ihanan värikkäistä kesäkukista, jotka ovat mitä ihanin äitienpäivälahja. Tarjolla on useita eri lajivaihtoehtoja, joista löytyy varmasti lemppari monenlaiseen makuun äidille, mummolle, tädille, anopille ja kaikille rakkaille äitihahmoille.

1. Orvokki tuo kevään

Orvokki on yksi suomalaisten suosikeista – kasvia viljellään vuosittain 9-10 miljoonaa kappaletta. Kukkien väriskaala on laaja ja niiden koko vaihtelee suloisista pikkukukista näyttäviin, lapsen kämmenen kokoisiin. Orvokki on kiitollinen kukkija, josta riittää hyvällä hoidolla iloa jopa koko kesäksi.

2. Perinteikäs pelargoni

Perinteinen kotipelargoni pyöreine kukintoineen on viehättävä klassikko. Menevillekin äideille pelargoni on hyvä valinta, sillä se on sitkeä ja helppohoitoinen kasvi. Pelargoni viihtyy parhaiten aurinkoisella paikalla, se sopii hyvin niin pihalle ja puutarhaan kuin parvekkeelle ja verannallekin.

3. Trendikäs daalia viherpeukalolle

Upean näyttävin kukin loistava daalia sopii mainiosti vähän kokeneemmalle kotipuutarhurille. Lämpöä, valoa, vettä ja ravinteita kaipaava kasvi palkitsee upeilla kukillaan, joista riittää iloa kesällä myös oman pihan leikkokukkakimpuissa.

4. Huoleton amppeli

Valmis amppeli on helppo valinta, se sopii pienellekin parvekkeelle ja ilahduttaa myös portinpieltä tai mökkipihaa. Seka-amppeli on näyttävä tai päivänsankarille voi valita vaikkapa huoletonta lumihiutaletta mökkipihaan, klassista lobeliaa parvekkeelle, kaunista dianaa portin pieleen tai viehättävää verenpisaraa varjoisalle verannalle. Puutarhat myyvät näyttäviä valmisamppeleita, joista saa kauniin muistamisen helposti. Näppärä askartelee oman amppelin ruukusta ja juuttinarusta!

5. Yhteistä aikaa puutarhalla

Äitiä voi muistaa myös viemällä hänet läheiselle suoramyyntipuutarhalle. Monet kukkia myyvät puutarhat avaavat ovensa juurikin toukokuun alussa. Vierailu kukkia tulvillaan olevalla puutarhalla on upea, yhteinen elämys! Samalla voi inspiroitua vaikka suvun yhteisen mökkipihan kukittamisesta. Suunnista kätevän kartan avulla lähimmälle suoramyyntipuutarhalle!