Kotkassa sijaitseva, kesäkukkia viljelevä Koivulehdon kauppapuutarha on vahva perheyritys, jota johtavat tällä hetkellä Petri ja Mia Koivulehto. Puutarha on ollut toiminnassa jo yli 60 vuotta. Sesonkiaikaan yritys työllistää viisitoista työntekijää.

Kevään ensimmäiset orvokit toimitetaan jälleenmyyjille jo maalis-huhtikuun vaihteessa ja niitä seuraavat kevään edetessä petuniat, samettikukat, lobeliat, pelargonit ja koko muu kesäkukkien kirjo. Myös puutarhan amppelivalikoima on laaja: viljelystä löytyvät niin miljoonakellot, dianat, petuniat kuin muutkin ihanat amppelikukat.

Toiminnassa otetaan huomioon vastuullisuuden sosiaalinen ja taloudellinen ulottuvuus. Puutarha kantaa vastuunsa ympäristöstä ja sen eteen tehdään töitä myös tulevaisuudessa.
Energian käytön vähentäminen on kannattavuuden ja ympäristön kannalta tärkein vastuullisuustavoite. Siihen pyritään investoimalla uusiin tuotantotiloihin ja omaksumalla mahdollisuuksien mukaan uusia viljelytekniikoita. Veden käyttöä optimoidaan ja samalla minimoidaan ylikasteluvesien mukana aiheutuvat ravinnepäästöt. Viljelyssä syntyvät erilaiset jätteet ja arvojakeet lajitellaan ja kierrätetään huolellisesti.

Yritys palvelee laajaa asiakaskuntaa, joka pitää sisällään monenlaisia jälleenmyyjiä marketeista ja puutarhakeskuksista pienempiin puutarhamyymälöihin.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kuvat: Riikka Lamminpää