Kokon Puutarha sai alkunsa 1970-luvulla, kun Ritva ja Jorma Kokko alkoivat vihannesviljelyn ohessa kasvattaa kesäkukkia. Pikkuhiljaa vihannesten viljely jäi, kun kesäkukkaviljely vei mennessään. Puutarhan johdossa on vuodesta 1995 saakka ollut perustajapariskunnan poika Marko Kokko, mukana yhtiökumppanina on Maria Kokko. Yrityksessä työskentelee lisäksi kolme puutarhuria, floristi ja sesonkiapuna 4-8 henkilöä.

Puutarhaan on tehty laajennuksia pitkin matkaa ja viimeisin kasvihuone valmistui vuonna 2023. Kasvihuonepinta-ala on tällä hetkellä 6 088 neliömetriä. Kokon Puutarhan tuotteita löytyy kesäpihoilta ja puutarhamyymälöistä sekä puutarhan omasta sesonkimyymälästä. Lisäksi verkkokauppa toimittaa tuotteita koko Suomeen.

Yritys on keskittynyt pääasiassa kesäkukkien viljelyyn ja niiden tuotanto käynnistyy helmikuussa. Orvokkiaika alkaa maalis-huhtikuussa ja pian tämän jälkeen saatavilla on suuri valikoima muita kesäkukkia ja hyötykasveja. Tarjolla on muun muassa tuttuja ja turvallisia pelargoneja, samettikukkia, begonioita, markettoja, hortensioita, diana-amppeleita, daalioita kuin myös laajasti muita kukkia, erikoisempia yrttejä ja viehättäviä koristeheiniä. Yritys tarjoaa myös kukkasidontaa sekä näyttäviä valmiita istutuspaketteja esimerkiksi parvekelaatikoihin, puutarhaan tai vaikkapa kivijalkayrityksen edustalle.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kuvat: Riikka Lamminpää