Turun ja Liedon rajalla sijaitsevan puutarhan tarina alkoi 1950-luvulla viljan ja vihannesten tuottamisesta Koroistenniemellä. Kuitenkin jo 1960-luvulla tuotanto vaihtui leikkovihreiden ja ruukkukasvien viljelyyn. Koroisten Puutarha aloitti Suomessa ensimmäisenä ryhmäkasvien taimituotannon 1970-luvulla. Yritystä luotsaa nykyään  Niklas Narvanmaa. Puutarhan kokonaisviljelypinta-ala on 8 300 neliömetriä ja kaikki tuotteet menevät suoraan jälleenmyyntiin.

Koroisilla vuosi käynnistyy pikkutaimien kylvöillä ja pistokkaiden maahantuonnilla. Tuotannossa on tällä hetkellä ryhmäkasvien sekä vihannesten ja maustekasvien pikkutaimia. Puutarha toimittaa laajaa ryhmä- ja ruukkukasvivalikoimaa: valikoimaan kuuluvat esimerkiksi jalo- ja enkelinsilmäpelargonit, marketat, begoniat, daaliat, petuniat, verenpisarat ja hyötykasvien taimet. Osaa ryhmä- ja ruukkukasveista saa puolivalmiina. Syyssesonkiin tarjolla on esimerkiksi syklaamia ja loppuvuoteen joulutähtiä.

Yritys kiinnittää toiminnassaan huomiota vastuullisuuteen ja ympäristöön. Pääosa puutarhan lämmityksestä on hoidettu jo vuodesta 2012 oman hakevoimalan avulla. Osaan viljelyalasta on jo vaihdettu led-valaistus, mikä mahdollistaa energiatehokkaan valotuksen. Yritys on siirtymässä kokonaan kierrätettäviin ruukkuihin. Tuotanto on Laatutarha- ja joulutähdet Fair Trade -sertifioituja.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kuvat: Riikka Lamminpää