Nämä kotimaiset kukat ovat sesongissa maaliskuussa

Maaliskuussa vietetään kevätpäivänseisausta ja siirrytään kesäaikaan. Myös naistenpäivä osuu tähän kevätkauden käynnistävään kuukauteen. Katso alta, mitä ihania kukkijoita on saatavilla kotimaisina juuri nyt!

Narsissit

Iloisenkeltainen tetenarsissi sietää hyvin kevättalven viileääkin. Lisäksi kevättä kohden mentäessä valikoimista löytyy esimerkiksi ylväs perunanarsissi sekä laijkkeet ’Monal’ ja ’Replete’ eli tähtinarsissi.

Keltainen hyasintti

Hyasintti ei ole vain joulun kukka, se sulostuttaa pastellinvärisenä versiona myös keväällä! Keski-Euroopassa hyasintti tunnetaan erityisesti kevään kukkijana, ja sen kevätkauden suosio on kasvanut meilläkin.

Helmililja

Suloisten sipulien joukossa ihastuttaa myös helmililja. Herkkää kukkijaa löytää kotimaisena ruukuissa jo ennen kasvin sesonkia ulkona puutarhassa.

Tulppaani

Klassikkoleikon sesonki alkoi jo joulun alla, ja kevättä kohti mentäessä värivalikoima monipuolistuu. Maaliskuussa ja pääsiäisen alla saatavana on esimerkiksi pirteän keltaisia kukkia. Myös punaisen eri sävyt pitävät pintansa läpi sesongin.

Orvokki

Ensimmäiset kotimaiset orvokit löytyvät myynnistä jo maaliskuun loppupuolella. Orvokki aloittaa kesäkukkien kauden, ja se sietääkin verrattain hyvin kylmää, jopa takatalven miinusasteita.

Kauniit ruukkukukat

Klassinen ruusubegonia ja tyylikäs atsalea ilahduttavat myös kevättalven kodissa. Kiinanruusu ja hortensia ovat näyttäviä tuliaiskukkia, ja paavalinkukka luotettava klassikko.