Vuonna 1995 perustettu perheyritys viljelee koristekasveja ympärivuotisesti 5 000 neliömetrin alalla Oripäässä, Varsinais-Suomessa. Puutarhalla viljellään laaja skaala erilaisia ruukkukukkia lukuisissa eri lajikkeissa. Valtaosa myynnistä on tukkukauppaa, mutta puutarhan yhteydessä sijaitsee myös kukkakauppa.

Puutarhan perustivat yrittäjäpariskunta Martti ja Tarja Repo. Nyt puutarhalla jatkaa toisessa polvessa yrittäjäpariskuntana Janne ja Petra Repo. Puutarhan tuotannosta ja tukkukaupasta vastaa Janne Repo, Petra Repo kukkakaupasta ja yrityksen markkinoinnista. Puutarhalla työskentelee yhteensä kahdeksan työntekijää ympärivuotisesti.

Martin Tarha Oy:lla valmistuu vuosittain noin 400 000 ruukkua! Viljeltäviä tuotteita ovat monipuolisesti, sesonkien mukaisesti, muun muassa kiinanruusut, soilikit, hortensiat, pelargonit, joulutähdet, erilaiset viherkasvit – oikeastaan koko ruukkukukkien kirjo.

Puutarha on erikoistunut tarjoamaan tutuista tuotteista laajaa valikoimaa erilaisia erikoislajikkeita, ja ottaa viljelyohjelmaan rohkeasti uusia tuotteita haastaen massatuotantoajattelua. Innovatiivinen puutarha pyrkii kuuntelemaan tarkalla korvalla varsinkin kukkakauppiaita, ja tarjoamaan kotimaiseen valikoimaan jotain uutta ja erilaista.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kuvat: Riikka Lamminpää