Huhtikuun raikkaat sesonkikukat

Huhtikuu on kuukausista suloisin! Keltainen väri piristää pitkän talven jälkeen ja kotimaisten kukkien valikoima laajenee kesää kohden. Juuri nyt sesongista voi löytää kotimaisina ainakin nämä kukat:

Narsissit

Tetenarsissien kukat ovat kuin pieniä aurinkoja! Tetet kestävät hyvin takatalvetkin ulkona, sillä ne jaksavat kukkia pienen totuttelun jälkeen jopa -10 asteen pakkasessa. Muut narsissit eivät siedä pakkasta. Esimerkiksi perunanarsissit ja tasetit ovat kuitenkin ylvään kauniita kukkijoita vaikkapa lasitetulle parvekkeelle.

Helmililjat

Suloisesti sinisen, valkoisen ja vaaleanpunaisen sävyissä kukkivat helmililjat viihtyvät narsissien tapaan hyvin vaikkapa lasitetulla parvekkeella. Kukissa on miellyttävä, hyasintin tapainen tuoksu, joka voimistuu lämpimässä. Kukinta kestää otollisissa olosuhteissa viikosta kahteen.

Orvokki

Kevään ensimmäiset orvokit näkyvissä! Kasvi menestyy sekä aurinkoisella että varjoisella kasvupaikalla tasaisesti kasteltuna ja lannoitettuna. Orvokkiamppeli tekee kesän, se kukkii hyvällä hoidolla monta kuukautta.

Ruusubegonia

Värikkäänä ja runsaana kukkiva ruusubegonia on klassinen ruukkukukka, joka sopii niin ulos kuin sisälle. Kasvi viihtyy ulkoilmassa, kun lämpötila ei laske alle kymmenen asteen alapuolelle.

Muista myös nämä!

Ihastuttava atsalea kukittaa keväisen kodin runsaalla kukkaloistollaan. Helppohoitoiset ruukkukukat: tulilatva ja krysanteemi ovat ihania lahjaideoita kevään päivänsankareille. Klassinen kiinanruusu kukkii upeasti sisällä. Hortensia viihtyy niin sisällä kuin kesän tullen ulkonakin. Myynnistä löytyy pikkuhiljaa myös muuta kesäkukkaloistoa, kuten pelargonia ja petuniaa.