Pääsiäisen ihanimmat kukat

Tänään vietetään keväspäiväntasausta! Päivän ja yön pituus on siis tänään yhtä pitkät lähes koko Suomessa. Pääsiäistäkin vietetään tänä vuonna jo maaliskuun puolella. Juuri nyt myynnistä löytyy monipuolisesti kotimaisia kukkia ilahduttamaan tätä keväistä juhlaa!

Narsissit

Iloisenkeltainen tetenarsissi sietää hyvin kevättalven viileääkin. Narsissivalikoimista löytyy myös esimerkiksi ylväs perunanarsissi sekä laijkkeet ’Monal’ ja ’Replete’ eli tähtinarsissi.

Helmililja

Suloisten sipulien joukossa ihastuttaa myös helmililja. Herkkää kukkijaa löytää kotimaisena ruukuissa jo ennen kasvin sesonkia ulkona puutarhassa.

Tulppaani

Kevättä kohti mentäessä tulppaanin värivalikoima monipuolistuu. Maaliskuussa ja pääsiäisen alla saatavana on esimerkiksi pirteän keltaisia kukkia. Myös punaisen eri sävyt pitävät pintansa läpi sesongin.

Keltainen hyasintti

Hyasintti ei ole vain joulun kukka, se sulostuttaa pastellinvärisenä versiona myös keväällä! Keski-Euroopassa hyasintti tunnetaan erityisesti kevään kukkijana, ja sen suosio kevätkaudella on kasvanut meilläkin.

Orvokki

Ensimmäiset kotimaiset orvokit löytyvät myynnistä jo maaliskuun loppupuolella. Orvokki aloittaa kesäkukkien kauden, ja se sietääkin verrattain hyvin kylmää, jopa takatalven miinusasteita.